Het verhaal van Didier
2152 dagen geleden

Martin, vader van Didier en één van de teamleden, weet wat Stichting Heartbeat voor zijn gezin betekent. Hieronder hun verhaal.

In augustus 2005 hoorden we tijdens een “pret-echo” dat er iets mis was met het hartje van ons kindje. Wat eigenlijk een pretecho had moeten zijn, ontaardde voor ons in verdriet en onmacht. Op 16 november 2005 is hij geboren, een prachtige zoon die we de naam Didier meegaven. Dit betekent: “de gewenste” of “vol van verlangen”.

Meteen volgden vele ziekenhuisopnames van korte en zeer lange duur, levensreddende operaties en het gevecht dat Didier heeft moeten leveren om te herstellen. Het is onbeschrijfelijk wat voor impact dit heeft op je gezinsleven.

Inmiddels is het 2017 en gaat Didier naar groep 8. Hij zit vol humor, heeft een passie voor auto’s, maakt plezier met vriendjes en speelt tennis. Hij probeert een normaal leven te leiden. Vol energie neemt hij deel aan allerlei activiteiten en zoekt daarbij steeds de grens op van wat kan. Regelmatig moet hij even gas terugnemen en bijkomen. Hij leert steeds beter naar zijn lichaam te luisteren. Hoe ver kan ik gaan.

Zijn grootste wens is ooit te mogen vliegen en daarvoor heeft hij zelfs deelgenomen aan een wetenschappelijk onderzoek.

Bijna tien jaar geleden, in januari 2008, tijdens een uitzending van “Mooi weer de Leeuw” hoorden we voor het eerst over de oprichting van Stichting Heartbeat. Een stichting die gezinnen met een hartpatiënt zorg, plezier en ontspanning wil bieden door het organiseren van speciale gezinsdagen en het beschikbaar stellen van de heartvilla. Wij spreken uit ervaring als we zeggen dat het heel belangrijk is om na een periode van langdurige ziekenhuisopname weer plezier te beleven met je gezin.

Inmiddels hebben wel een aantal zeer mooie momenten mogen beleven met Stichting Heartbeat. Met name de race dag op Zandvoort was een unieke belevenis.

We hopen dat we nog lang als gezin kunnen genieten van zulke momenten.

Martin en Natasja, Esmee en Didier