ScanCoveryTrial 2018
2152 dagen geleden

Kriskras door Scandinavië

De Scan­Covery­Trial gaat in één week tijd kriskras door het prachtige Scandinavië. Tijdens deze week rijden we ruim 7.000 kilometer en dat onder omstandigheden met veel sneeuw, ijs en temperaturen welke kunnen dalen tot wel min 47 graden Celsius. De 8e editie gaat op vrijdag 5 januari van start en de finish is op zondag 14 januari 2018. De route is net als voorgaande jaren geheim, behoudens de speciale bestemming, maar zal ongetwijfeld een betoverende indruk achterlaten bij de deelnemers en de vele volgers. De ScanCoveryTrial is beslist geen race of rallywedstrijd maar een autotoertocht waarbij een strikte naleving van de verkeersregels van essentieel belang is voor de gehele toertocht. Naast navigatie via coördinaten maakt ScanCoveryTrial ook gebruik van een route boek met klassementsproeven.

Lange afstanden, verre bestemmingen

Tijdens de aan­komende editie is de speciale bestemming Finnmark. Finnmark het land van de Sami, de oorspronkelijke bevolking van Noorwegen. Dit is de plek om in de wintermaanden het noorderlicht te ervaren. Het is de meest noordelijke provincie van Noorwegen en ligt even noordelijk als Siberië, Groenland en Alaska.

Voorbereiding

Een goede voorbereiding is van groot belang voor deelname. Voor de auto denk aan winter- en spijkerbanden, extra verlichting, meerdere navigatiesystemen, speciale motorolie, banden vullen met stikstof en ga maar door. De deelnemers zelf zullen warme (onder)kleding moeten meenemen en voldoende drink- en etenswaren. Maar ook zaken als een sneeuwschep, dekens, waxinelichtjes, noodrantsoen en verbandtrommel voor het geval dat...
Verder zijn alle rijdersbriefings verplicht waarbij alle teams steeds de meest actuele informatie krijgen over het te rijden traject.