Stichting Heartbeat
2238 dagen geleden

Stichting Heartbeat organiseert voor gezinnen met een jonge hartpatiënt vakanties en ééndaagse activiteiten met plezier en ontspanning als uitgangspunt. Jaarlijks worden er zo’n 1400 kinderen geboren met hartproblemen en moeten er levensreddende operaties uitgevoerd worden. Stichting Heartbeat zorgt voor een moment van rust, even weg uit de dagelijkse hectiek, even gewoon een gezond gezinnetje. Lees ook het verhaal van Didier.

HEARTVILLA

Op DroomPark De Zanding in Otterlo staat de HeartVilla, een vakantie­huis waar gezinnen een heerlijke ontspannen vakantieweek kunnen beleven. De HeartVilla is bedoeld om gezinnen het vertrouwen te geven om weer op vakantie te gaan na een lange ziekenhuisopname of zware operatie(s) of om lekker van elkaar te genieten wanneer er spannende tijden vol zorg aankomen. Als er zorg nodig is, kan dat geregeld worden in samenspraak met ComfortZorg, een landelijk werkende organisatie, die gespecialiseerd is in het bieden van zorg tijdens de vakantie. De HeartVilla ligt dicht bij de voorzieningen op het DroomPark, zoals het overdekte zwembad met sauna en het restaurant.

HEARTDAYS

Jaarlijks organiseert Stichting Heartbeat ééndaagse activiteiten, zoals de HeartRace Circuitdag, de HeartDrive, HeartBallooning, Kernie’s Familiedag en HeartGolf for Kids. De HeartRace Circuitdag is een dag in het teken van racen op het Circuit van Zandvoort. Hoogtepunt van de dag vormt het meerijden in een van de vele sportauto’s, maar een rondje meerijden is zeker niet het enige wat er te doen is op het circuit. Gezinnen kunnen een bezoek brengen aan de BMW Driving Experience, mee­rijden met een Dakar deelnemer over de 4x4 baan, zelf rijden in Furori’s en quads of in de race­simulator een snelle tijd neerzetten. De HeartDrive is een toertocht met Saab Cabriolets en tijdens HeartBallooning krijgen de gezinnen een unieke ervaring in een luchtballon.

Nieuwe activiteiten

In 2017 zijn in verband met het 10-jarig bestaan van Stichting Heartbeat een aantal nieuwe activiteiten toegevoegd, zoals een dag waarbij kids kunnen jumpen, lasergamen en karten en een sloepentocht op de Loosdrechtse plassen. Daarnaast kunnen gezinnen naast het vakantiehuis In Otterlo ook gebruik maken van vakantiehuizen in Renesse en wordt er gewerkt aan een tweede eigen vakantiehuis.

Alle informatie is te vinden op www.stichtingheartbeat.nl.